Modebloggen
min blogg om stil och form

Mer smycken åt folket

augusti 11, 2010 17:36 by Cissi
Jag gillar smycken, speciellt om de är i silver. Man kan inte ha för många i samlingen. För många på sig kan man givetvis ha, men i smyckeskrinet kan de samlas i hundratal. Främst gillar jag halsband. Det viktiga för mig är att både kedjan och hängsmycket (om det finns något sådant) ska vara i silver. De här halsbanden med läderband förstår jag mig inte alls på. Hur tänker människorna egentligen? Läderband känns hemslöjd. Punkt slut.

I en drömvärld där jag har pengar skulle jag fullkomligt frossa i antika pråliga silversmycken. I vanliga fall gillar jag ju stilrena saker, men när det gäller smyckesantikviteter vill jag att det ska glittra och glänsa så mycket att kitschen kommer fram. Nu är det ju mest guld i antika halsband, men det kan finnas "guldklimpar" i silver också. Art Deco-ringar i silver med pärlor är ju riktigt härliga och står högt på min önskelista. Ett riktigt fint halsbandshänge med plats för ett fotografi är ju också alldeles härligt. Tror att jag skulle framkalla en autentisk vilda västern-bild på Luke Macahan i mitt smycke. Det vore ju tidstypiskt och oväntat.

Något annat jag är svag för bland retrohalsband är de riktigt breda silverhalsbanden utan hängen. De bara strålar filmstjärna på något sätt och är ju perfekta på den där balen man aldrig blir bjuden till. (om någon ska ha bal, bjud mig!)

Även män ska ha smycken. Inte broscher direkt, men bara ett snyggt par manschettknappar får ju vem som helst att smälta. Tumringar däremot. För att återkomma till en tidigar ställd fråga: Hur tänker människorna egentligen?

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taggar: smycken
Kategorier:
Actions: E-mail | Permalink | Kommentarer (0) | RSS
Kommentarer är stängt